Κατερίνα Παπαδημητρίου

Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια

Γνωριμία

Κατερίνα Παπαδημητρίου Δικηγόρος - ΔιαμεσολαβήτριαΔικηγόρος, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και διπλωματούχος στις Διαπραγματεύσεις. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (LL.M) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College) σε θέματα Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου. Έχει διαπιστευθεί ως Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι κάτοχος διπλώματος στις Διαπραγματεύσεις από το Πρόγραμμα Diploma in Negotiations του ΟΠΑ.

Επαγγελματική Εμπειρία

Παρέχει από το έτος 1992 νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, εγκατεστημένα στην ημεδαπή και την αλλοδαπή και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δικηγόρος στα Νομικά Τμήματα των Τραπεζών Barclays και Ελληνική και ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Π. Κομματάς & Συνεργάτες. Τα θέματα που έχει χειριστεί, τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε δικαστηριακό επίπεδο, καλύπτουν ευρύ φάσμα της γενικής δικηγορίας με έμφαση κυρίως στα : Αστικό Δίκαιο, Ακίνητα, Τραπεζικά, Συμβάσεις, Οικογενειακό, Κατασκευές, Εταιρίες – Σωματεία, Συνταξιοδοτικά, Νομικές Μεταφράσεις.

Διαμεσολάβηση

Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το έτος 2013, περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από το Κέντρο Εκπαίδευσης ΑΚΚΕΔ – Προμηθέας. Έχει εκπαιδευτεί επιπλέον στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά («ΚΕ.ΔΙ.Π.») και επίσης έχει λάβει εκπαίδευση στις διαπραγματεύσεις της Διαμεσολάβησης από την Ένωση Ελλήνων Διαμεσολαβητών.

Βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το θεσμό της διαμεσολάβησης και συμμετέχει σε σεμινάρια, ημερίδες και εργαστήρια διαμεσολάβησης με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση.

Δείτε επίσης: Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαμεσολάβηση

Διαπραγματεύσεις

Είναι Διπλωματούχος στις Διαπραγματεύσεις κατόπιν επιτυχούς παρακολούθησης του Προγράμματος Diploma in Negotiations του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόσθετες πληροφορίες

Μιλά άριστα την Αγγλική γλώσσα καθώς επίσης και τη Γαλλική. Έχει συμμετάσχει σε σειρά νομικών σεμιναρίων και συνεδρίων.

Δείτε επίσης: Νομικές Μεταφράσεις